Лалета

Лале (Tulipa) представлява красиво цъфтящо пролетно цвете, което притежава лечебни свойства. Класифицира се към семейство Кремови (Liliaceae). Родът на лалето включва около 150 вида.
Растението израства на височина от 30 до 60 см. Подземната част на лалето е луковица. Стъблото е гладко, покрито с фини власинки, оцветено в различни нюанси на сиво-зеленото, понякога примесени с розови отенъци.

Листа са дълги, големи, с остър връх и овално-копиевидна форма. Листният ръб обикновено е гладък, понякога с вълнообразна форма. Имат зелено-сив цвят, нямат дръжки и на всяко цветно стъбло наброяват средно по 3. От основата на стъблото към върхът му стават по-малки по размер. Листата на някои сортове лалета имат жълт отенък, или притежават жълт кант, или кафеви ивици.
Цветът е единичен, с форма на чашка, състоящ се от 6 венчелистчета. При някои видове лалета ръбът на венчелистчетата може да бъде ресничест или извит. Чашките са оцветени в почти всички известни ни цветове без синьото. Не са рядкост и видовете, които са с повече от една цветова багра. Цъфтят от март до май месец.Сравни продукт (0)


Касетка с 3 бр мини гербери , фрезия и лале.

Касетка с 3 бр мини гербери , фрезия и лале.

Касетка с 3 бр мини гербери , фрезия и лале...

15.0 лв.

Пролетна аранжировка в кутия

Пролетна аранжировка в кутия

Пролетна аранжировка в кутия с лалета , лизиантуси , хиперикум и протея ...

60.0 лв.

Показани 1 от 4 | 4 (1 Страници)